یک مسئول خبر داد

راه اندازی 12 کد رشته محل در دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان

ایسنا/لرستان سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان از راه اندازی 12 کد رشته محل در این دانشگاه خبر داد.

محمدرضا جعفری سه شنبه 15 آبان در جمع نودانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان اظهار کرد: شما دانشجویان، مرحله دیگری از کسب علم و دانش را در این دانشگاه شروع کردید و امیدوارم این دوره تحصیلی را با موفقیت در دانشگاه جامع علمی کاربردی سپری کنید و به نیابت از تمام همکارانم به شما تبریک می گویم.

وی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی، تلاش کرده طلایه دار حرکت عظیمی در سطح کشور باشد، این دانشگاه با رسالت تربیت نیروی ماهر، متخصص، کارآفرین و با درک اهمیت کار، کارآفرینی و مهارت آموزی در نظام آموزش عالی شروع به کار کرده است.

او خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی، با توجه به معارف قرآن و عترت و منظومه فکری مقام معظم رهبری به عنوان یک دانشگاه کارآفرین، مأموریت دارد علم را به عمل و تئوری را به کاربرد تبدیل کند و تلاش می کند بیکاری در سطح جامعه کاهش و شاهد افزایش اشتغال در سطح جامعه باشیم.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان اضافه کرد: برای انجام این مأموریت نیاز است یک بازطراحی در فرآیندها داشته و آموزش را در محیط کار تقویت کنیم که این کار در دانشگاه جامع علمی کاربردی در حال انجام است.

جعفری تصریح کرد: ما در مجموعه دانشگاه جامع علمی کاربردی در تلاشیم که دانش آموختگانی را تربیت کنیم که الگویی برای خداباوری و خودباوری بوده و نسبت به مسائل جامعه دغدغه مند باشند، یعنی علاوه بر اینکه بتوانند شغلی را پیدا کنند ذهنیت کارآفرینی را هم داشته و در مسیر اشتغال هدایت شوند.

وی یادآوری کرد: با توجه به تغییرات چشمگیری که در جمعیت و نیروی کار رخ می دهد و اطلس مشاغل کشور که هرساله تغییر می کند، باید شاخص هایی در دانشگاه جامع علمی کاربردی قرار داده و برنامه ریزی ها را بر اساس ارائه ی آموزش های شغلی مبتنی بر آمایش سرزمینی قرار بدهیم. این اقدام در دانشگاه جامع علمی کاربردی در حال انجام است و با بهره مندی از ظرفیت بخش خصوصی که بار مالی اضافه ای بر دولت تحمیل نشود یک محصول باکیفیت به بازار ارائه کنیم که این محصول در دانشگاه جامع علمی کاربردی، همان دانش آموخته متبحر و خلاق و کارآفرین بوده و این مأموریت و تعریف دانشگاه جامع است.

جعفری در ادامه با اشاره به رشد 8 درصدی پذیرش دانشجویان در مهرماه سال جاری نسبت به پارسال، اضافه کرد: پذیرش مهر امسال کل متقاضیان در 17 مرکز دانشگاه جامع علمی و کاربردی لرستان، 3هزار و 635 نفر است که از این تعداد 3هزار و 274 نفر تا به امروز انتخاب واحد کرده و نرخ تبدیل پذیرش به دانشجو بالای 90درصد است که این یک رکورد محسوب می شود و در پنج پذیرش اخیر، پذیرش مهرماه امسال بیشترین تعداد دانشجو در دانشگاه پذیرش شده اند.

وی خاطرنشان کرد: با تنظیم سند آمایش و استخراج الگوی متوازن، کد رشته محل های دانشگاه جامع علمی کاربردی را مورد بررسی قرار دادیم و بالغ بر 100 رشته محل از مجموعه دانشگاه جامع علمی کاربردی در 17 مرکز استان که فاقد تقاضا و  نیاز بازار کار نبود، حذف شد.

جعفری با بیان اینکه کد رشته محله های جدیدی که نیاز بازار کار هستند و با در نظر گرفتن روزآمدی آموزش ها همگام با تحولات شغلی ایجاد شد، اضافه کرد: مهرماه امسال سه مرکز جدید با 12 کد رشته محل جدید ایجاد شد؛ پس به تناسب در مراکز تعدادی کد رشته محل ایجاد و تعدادی حذف شد.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان عنوان کرد: پیاده سازی سند آمایش و حذف تعداد زیادی کد رشته محل و ایجاد برخی برنامه های درسی جدید متناسب با نیاز بازار کار و مشاغل نو ظهور در دانشگاه که نشان دهنده تغییر نگاه جامعه نسبت به آموزش های مهارتی ایجاد شده و طبق برنامه هفتم توسعه 40 درصد آموزش ها باید به سمت آموزش های مهارتی بیاید که در مجموعه جامع علمی کاربردی این اتفاق در حال انجام است.

وی با بیان اینکه در نسل بندی دانشگاه ها و رویکرد و ساختار اجرایی، دانشگاه ها به پنج دسته تقسیم بندی می شوند، اضافه کرد: نسل اول دانشگاه های آموزش محور و نسل دوم دانشگاه هایی هستند که با درک اهمیت آموزش ، پژوهش را هم در دستور کار قرار داده اند.

جعفری تصریح کرد: دانشگاه های نسل سوم دانشگاه های نوآور و فن آورند که در پی تربیت کارآفرین هستند و دانشگاه های نسل چهارم طراحی شده اند که بر جامعه اثر مثبت داشته باشند و در نهایت دانشگاه های نسل پنجم دانشگاه های تمدن ساز و مکتب ساز هستند.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان ادامه داد: اگر قرار باشد بین نسل سوم و چهارم حرکت کنیم باید کارهایی را در مجموعه دانشگاه انجام دهیم که یکی از کارهای جدی که دانشگاه انجام می دهد این است که زیست بوم فناوری و نوآوری در دانشگاه تقویت شود.

جعفری افزود: از اقدامات لازم برای تقویت زیست بوم فناوری و نوآوری ایجاد مراکز رشد، برگزاری رویدادهای استارتاپی و تجاری سازی، ایجاد هسته های فناور، تشکیل مراکز ارائه خدمات مشاوره شغلی و خدمات کارآفرینی را در نظر بگیریم.

وی گفت: توانسته ایم از وزارت کار یک مجوز ایجاد مرکز ارائه خدمات مشاوره شغلی و خدمات کارآفرینی را بگیریم که آن هم در مرکز فرهنگ و هنر است.

جعفری تصریح کرد: در حال حاضر پنج مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح استان مجوز کاریابی تخصصی علمی کاربردی دارند که هدف ایجاد فرصتی جهت دستیابی به مشاغل بوده و این مراکز ایجاد شده و برخی هم در حال انجام است.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان ادامه داد: حوزه دیگر دانشگاه، حوزه آموزش است، ما برای اینکه بتوانیم به استاندارهای آموزشی برسیم و کیفیت آموزش را بالا ببریم، در حال ایجاد سیستم نظارت هوشمند در مراکز آموزشی علمی کاربردی در سطح استان هستیم؛ این سیستم جهت رصد آنلاین فعالیت های آموزشی در سطح مراکز است.

او تصریح کرد: تدوین و بازنگری برنامه های درسی متناسب با نیاز بازار کار، یکی از مأموریت های جدی دانشگاه است.

جعفری اضافه کرد: در حوزه آموزش های کوتاه مدت، رویکرد نیازآفرینی را در دانشگاه جامع داریم؛ یعنی در کوتاه ترین زمان دوره های کوتاه مدتی که موردنیاز بازار کار هستند به منظور ارتقاء سطح دانش، مهارت و بینش در مهارت جو و در قالب هایی که تعریف شده ازجمله ترابار برگزار می شوند.

این مسئول خاطرنشان کرد: سیاست دانشگاه جامع علمی کاربردی، توسعه پایدار به همراه توسعه کیفی است که در همین راستا تکریم ارباب رجوع یکی از اولویت های اصلی ماست، همچنین حفظ حرمت دانشجو بسیار اهمیت دارد و در کنار این موارد می توانیم آموزش های شغل محور را به عنوان یکی از اولویت های جدی دانشگاه داشته باشیم.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان یادآور شد: در حوزه فرهنگی و دانشجویی با برنامه هایی که در این حوزه با همکاری نهاد رهبری داریم به دنبال ارتقا خداباوری و خودباوری در دانشجویان هستیم و این امر از طریق ترویج فرهنگ مهارت آموزی و اشتغال و کارآفرینی و حمایتی که باید از کانون های دانشجویی داشته باشیم و تقویت شبکه سازی بین دانشجویان، اساتید فرهنگی و فعالان انجام می شود.

وی حمایت از انجمن های علمی یکی از برنامه های دانشگاه جامع علمی کاربردی در سال جاری عنوان کرد و گفت: برگزاری کرسی های آزاداندیشی در موضوعات روز کشور با هدف تقویت و بست فضای گفتگو، نقد و مطالبه گری در بین دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی جزو برنامه های ما است.

جعفری در پایان بیان کرد: ان شاءالله با کمک همکارانم در مجموعه دانشگاه، بتوانیم دانش آموختگانی را تربیت کنیم که سفیران خوبی برای اشتغال و کارآفرینی باشند و بتوانند با اثربخشی در حوزه های شغلی و در چرخه اجرایی کشور ایجاد می کنند سفیران خوبی برای اشتغال و کارآفرینی باشند و بتوانند با اثربخشی در حوزه شغلی، شاهد ارتقاء بهره وری در سطح جامعه باشیم.

انتهای پیام

نظرات

captcha